15 med Paolo -utvärdering 1

publicerat i Projekt Hälsa;
Sådär, då har jag testat första cirkelträningen på dvdn som kom med tidningen ToppHälsa i sista numret. Jag blev svettig, tyckte det var jobbigt, jag kommer säkert ha lite träningsvärk imorgon -men jösses vad det vore bra om man memorerat cirkeln före man startat!!!
 
Bytena mellan övningarna gick fort, lite för fort eftersom han inte sa till att det var ett byte på gång, utan helt plötsligt växlade det bara. Jag spelade dvdn på datorn och den stod på min fotpall så att jag skulle se samtidigt som jag tränade, men det var svårt att hänga med, eftersom det bara spelades musik och inte fanns nån berättarröst.
 
Övningarna får bra betyg, men resten av dvd får knappt godkänt. Men jag ska fortsätta med detta programmet, 15 minuter om dagen har man ju!
 

Eftermiddagsfix

publicerat i Allmänt, Pyssel å sånt;
Fixat lite ärenden nu på eftermiddagen, bland annat så köpte jag "Vår kokbok" som är en del av kurslitteraturen till den nya kursen som jag läser nu, Livsmedelsvetenskap. Suktade lite efter en ny virkbok som jag såg kommit ut nu, Virka Mera av Paula Hammerskog -den verkade jättebra, så den finns på önskelistan nu!
 
En annan kul nyhet är att Panduro Hobby ska öppna igen i Borås, denna gången i centrum, på Österlånggatan, och inte i Knalleland där butiken legat förut.
 
Allt detta medan solen sken och värmde, gick med öppen jacka och trots det tyckte jag att det var väldigt varmt -våren är hääääär! (ropar jag lite försiktigt).
 
Förresten, så känns det lite, lite att jag gjorde en styrkecirkel igår. Tror jag ska testa dvdn med Paolo Roberto som jag fick med tidningen ToppHälsa för ett tag sen -utvärdering kommer senare i bloggen!
 

App-test och lite är bättre än inget

publicerat i Projekt Hälsa;
Idag har jag varit sur hela dagen, eftersom jag försov mig till första skoldagen på ganska länge -bläääää på det!!! Men jag har skrivit en liten "komihåg-lista" för att få vardagen att fungera så bra som möjligt och jag tror på den!
 
Idag testade jag appen "MapMyWalk" och den fungerar riktigt bra, men jag är lite besviken på att den inte mätte i kilometer som jag valde i början. Men miles går ganska bra det också. Appen räknade ut tid, tid per mile och höjdskillnad på promenaden.
 
Jag var bara ute i 18 minuter -segt som satan idag, men jag var i alla fall ute! Och när jag kom hem så gjorde jag en kort styrkecirkel för rygg, mage och bröst. Det heter ju att lite är bättre än inget och det får duga idag!
 
Nu ska jag plugga vidare ett litet tag sen blir det soffläge! Kram på er!