Knappar!

publicerat i Allmänt, Pyssel å sånt;
Idag kom mina fina knappar som ska få pryda koftan Emelie! Knapparna är från Incomparable Buttons som Creative Cia säljer (och hon skickar alltid så jäkla snabbt också, stooort plus!). Knapparna är handgjorda av ett kvinnokooperativ i Sydafrika och de har varit aktiva i många år och de gör fantastiskt fina knappar med alla möjliga mönster.
 
Var köper du dina knappar och vilka är dina favoritknappar?
 
 

Ärmkullar med förkortade varv

publicerat i Allmänt, Pyssel å sånt;
Just nu stickar jag på en kofta till min mormor och det den kända koftan Emelie, som det pratats mycket om i bland annat Stickpodden. Jag har nu stickat klart båda ärmkullar och de stickas med förkortade varv för att få en mera perfekt passform. Jag använder mig av Pickles sätt att sticka dessa och det blir inga hål i stickningen, utan allt ser jämnt och fint ut, precis som vi vill ha det!
 
 

Stickklubben i Borås

publicerat i Pyssel å sånt;
Nu har jag tagit tag i saken jag funderat väldigt länge på och det är att starta en stickklubb i Borås :).

Torsdagar jämna veckor kommer att vara träff-dagen, kl 18, men platsen vi träffas på kommer att variera, så med andra ord härmar jag Stickklubben i Kalmar lite :P. Ni får uppdateringar på SiBs blogg eller i SiBs facebookgrupp. Första träffen är nu på torsdag, den 15e, kl 18 på Café Orion.

Tipsa era vänner som skulle kunna va intresserade och kom och häng med oss!