Städa skrivbordet?

publicerat i Allmänt;

Behövs det verkligen?

Jag har fyra stycken pennställ, men lyckas ändå ha enormt mycket pennor liggandes på bordet.
Jag har två brevställ, men får då och då kolla igenom alla brev för att se vilket som kom först och ska svaras på först.
Översta lådan är aldrig stängd, utan används som avlastningsdel på skrivbordet.
Anslagstavlan ovanför skrivbordet har inte rensats på ett år, minst.
Jag har svårt för att ändra volymen på högtalaren, på grund av brevhögen/diversehögen framför den.
Mellanrummen på sidorna av datorn används som arkivering för betalda räkningar (som snart ska arkiveras mer korrekt i en pärm, det är i alla fall vad jag har sagt det senaste året.) och lite annat smått och gott.


Så...dags att städa skrivbordet?


Så här ser skrivbordet ut när det är mer städat än vad det är nu.

Ny pastasås

publicerat i I skafferiet;
Härom dagen hos Hanna gjorde vi en supergod pastasås till lunch, som jag känner för att dela med mig av. Ja, inte den vi gjorde, men i alla fall receptet.

Pastasås med skinka

1 burk Créme Bonjour, vitlök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 gul lök
½-1 paprika
1,5 hg skinka
1 liten burk champinjoner
1 dl riven ost

Hacka löken och mjuka upp den i en gryta. Tillsätt Créme Bonjour och låt den smälta. Hacka sedan paprika och skinka och tillsätt detta med resten av indredienseran, utom osten. Låt koka upp och sedan småputtra på medel till svag värme. Tillsätt osten och låt den smälta ihop med såsen.

Laga såsen under tiden du kokar pastan.

Voilá! En supergod middag på en kvart!

Enjoy!

Organisera

publicerat i Allmänt;
Jag gillar att organisera och det är nästan roligare än det färdiga resultatet, även om det är jäkligt nice när det väl är klart. Mina coola polare var på Ikea för ett par dagar sen och köpte en ny Benno till mig!
Very nice, indeed.

Fast den nya Bennon kommer snart att få ta emot både cd's och dvd's, för vägghyllorna är väldigt fulla och Hanna har ju sex av mina tv-serie-boxar hemma hos sig. De får inte plats ju! Äh, det löser sig nog, dvd-skivorna och cd-skivorna får väl samsas lite om platsen.

I dag kom min beställning från amazon.com.

En ny cd.
En ny bok.
En ny film.
En ny tv-box.


Ja, jag vet, men det var jättelängesen jag beställde nåt från amazon ju. Så i kväll ska jag börja kolla på The Ellen Show. Hela serien består av hela 18 avsnitt. Det var verkligen ingen långlivad serie, men jag har för mig att den var ganska kul, den gick ju på tv ett tag tror jag. Eller om det var den tidigare serien Ellen som jag tänker på. Hmm...

Snart så ska jag sortera och organisera i mina skrivbordslådor, de börjar bli lite överfulla nu. Det sägs att det är nyttigt att storstäda bland sina saker och slänga bort sånt som man inte använder/behöver längre. Men hur ska jag göra då? Jag är expert på att spara på allt. Allt! Hur kommer det sig annars att jag inte har några som helst svårigheter att hittaen nästa tom limtub inlindade i toapapper, den läcker, i den översta lådan? Jag får nog ta och åtgärda det här snart. Disketter från gymnasiet? Jpdå, de ligger här brevid. Ett medlemskort i hyresgästföreningen trots att jag inte har varit medlem på två år...återfinns också i översta lådan. Jag tror att det är nåt mystiskt med den lådan, den verkar samla på allt underligt. Japp, det är definitivt lådans fel att allt sparas.

Fast min röda Helmer (kolla Ikea-katalogen) är ganska bra på att samla på sig en hel del grejer också. Jag ska nog gå igenom lådorna där också.

Jag tror att jag behöver skaffa lite mer förvaraingsmöjligheter.

En container?

Haha, hmm, nä.