Smygstart på Projekt Hälsa 2009

publicerat i Projekt Hälsa;
I år kommer att bli bra. Det har i alla fall börjat bra. Projekt Hälsa alltså.

Jag kom aldrig riktigt igång igen efter i somras, men nu är det full fart framåt som gäller. Jag har nu blivit helt frisk från min otrevliga förkylning och jag jobbar galet mycket. Allt jobbande beror till stor del på att Chefen har krashat ryggen och jag jobbar alla hans pass som jag kan, vilket betyder att jag har kommit in i trevliga rutiner. Eller ja, jag har i alla fall fått lite dygnsrytm och jag äter ganska regelbundet och jag småäter inte. Inget godis på jobbet, inget godis hemma. Och så frukost.

Frukost är det viktigaste målet på dagen!

...det tål att upprepas...

FRUKOST ÄR DET VIKTIGASTE MÅLET PÅ DAGEN!

Frukosten gör att du håller ditt blodsocker på en jämnare nivå under dagen och på så sätt undviker du lättere att småäta. Jag läste i en hälsotidning (jag gillar sådana) att det inte ens behöver vara en stor och maffig frukost med ägg, flingor, macka osv, utan det räcker med att få i sig ett gals yoghurt eller en knäckemacka. Själv så röstar jag just nu på en knäckemacka. Det har det blivit den senaste tiden och det är faktiskt lätt att få i sig på morgonen. Till det har det även blivit lite blåbärssoppa, tyvärr för mycket socker i, men så länge jag äter frukost, så får det faktiskt vara nästan vad som helst nu. Fast de senaste dagarna har jag druckit grönt te med citronsmak eller vatten till.

I samma hälsotidning som jag nämnde tidigare hittade jag också flera recept som jag verkligen vill prova. Ska bara fixa så att jag har allt hemma bara. Just nu har jag enormt dålig fantasi när jag ska laga mat, så det blir bara "det gamla vanliga". Jag gjorde förresten ett storkok med vanlig soppa (rotfrukter och kött) för ett tag sen. Det ligger sex burkar med det i frysen. Perfekt, billig, nyttig snabbmat!

Träningen då? Jodå. Innan förkylningen var jag ute på några promenader i kylan. Skönt. Sen dess har jag faktiskt inte varit ute nåt. Om man då inte räknar med min power-walking jag gjorde igår i Göteborg. Jag fastnade i en bilkö (pga olycka på r40) och blev sen till första kurstillfället på kursen Medicin och Hälsa. Jag parkerade bilen i närheten av Korsvägen och sprang upp för en massa trappor till Humanisten, bara för att upptäcka att jag inte visste hur jag skulle komma från baksidan till framsidan. Så ner igen och så gick jag som snabbheten själv till en gångväg som jag kände till. Så upp för berget igen och när jag väl var framme, så flåsade jag som en idiot (som inte har haft vett att träna). Lite sen blev jag, men jag var där i alla fall.

Ja, bortsett från den lilla power-walkingen, så har det inte blivit så mycket träning. Ingen alls rättare sagt. Men promenader ska det bli och simturer likaså, för mitt klippkort har jag kvar och simma är skönt.

Nu ska jag faktiskt sova, för jag ska upp och jobba imorgon. Igen.

nLife :)

publicerat i I skafferiet;
Jag snurrade runt lite på internet och kollade in olika bloggar och hittade ”nLife.se”

Det är en kanonbra sida med massor med bra och roliga recept. Av vad jag sett, så finns det en stor receptbank med olika kategorier mm. Jag hottade bl a den här fiskgrytan jag tror jag ska göra snart. Nån som vill smaka?

okej ibland

publicerat i Allmänt;
Klockan är snart 20 over nio på kvällen och jag ät trött! Det känns lite konstigt att vara trött vid denna tiden, men lite skönt också. Det kallas visst dygnsrytm. Nån sån brukar jag inte ha...
Not a normal one any how.

Jag tror inte att jag ska inta horisontellt läge än dock. Jag ska ju tillbaka till min "normala" värld på lördag. Jobbar natt då. Fast imorgon är jag ledig. Då tänkte jag göra nåt nyttigt...som att gå en go promenad med lite musik kanske. Valsa med dammsugaren ska jag också göra. Det är också nyttigt, på flera olika plan. Fast bor man i en etta så är det kanske inte så nyttigt på träningsplanet, men det kan jag liksom inte göra nåt åt.
And you can't make me come to you and clean. Nooo waaay!

Förkylningen jag har, har nästan gett upp nu. Näsan är bara lite igenkorkad ibland. Jag kan verkligen inte förstå hur man kan bli beroende av nässpray. Jag tycker det är lika vidrigt varje gång, så jag har inte använt det sen igår kväll, det börjar kännas nu.

Nästan hela den här veckan har jag vart duktig med att äta hemma och inte äta nåt godis, men idag slank det ner några McNuggets och en cheeseburgare och lite cola. Dessutom gjorde jag en äppelpaj för en stund sen, men jag har bara ätit en liten bit av den. Men i jämförelse med till exempel förra veckan, så är detta bra.
One baby step at a time here folks...

Det går i alla fall åt rätt håll. Jag har inte ätit nåt godis sen...just nu komemr jag faktiskt inte ihåg. Det är nog ganska längesen, för jag har inte köpt nåt de senaste gångerna jag har varit och handlat. Eller ja, så längesen kan det inte vara, jag vet att jag åt nåt förra veckan. Men några dagar är det i alla fall. Jag är dessutom lite stolt över att jag, trots enormt godissug, idag på jobbet köpte ett äpple och en clementin i stället för att falla för suget.
No sweets during work!

Så för att sammanfatta. Jag är nyttig oftare än onyttig, så okej ibland.