someone give me a straight jacket

publicerat i Allmänt;
Jag vet faktiskt inte om det är en så bra idé att publicera det som jag kommer att skriva nu... men jag tänker i alla fall skriva av mig här.

Jag är så trött på att leva. Det känns ju tagiskt att skriva, jag är 27 och så oerhört trött på livet. Jag är så trött på folk, de allra, allra flesta. Små portioner av andra människor funkar, sen blir jag osocial och helt vidrig att umgås med. Jag har en sån dålig, dålig energi runt mig nu...den är hemsk. Allra helst vill jag bara skita i precis allt just nu, men jag försöker att inte göra det.

Jag är trött på att allt tar så fruktansvärt mycket tid, men samtidigt vet jag inte vad jag ska göra med tiden som blir över... Jag vet att det är dags för ett nytt besök hos hjärnskrynklaren, men jag ska snart flytta... Vad är det då för mening att börja om med nån ny? Jag gillar verkligen L i Uddevalla, men jag kan inte ta mig dit och just nu har jag inte råd. Det suger. Till veckan är det dags för telekontakt med läkaren jag träffade sist. Det ska bli skönt att prata med honom igen.

Skriver jag för mycket nu? Just nu skiter jag i det, kanske har jag redigerat lite imorgon...det vet jag inte. Det är mycket jag inte vet just nu. De som vet säger att jag har en allvarlig depression...jag vill fortfarande inte tro på det.

Jag sover både bättre och sämre än förut. Precis när jag flyttat till Lyckans sov jag jättebra, men nu är det dåligt igen. Förutom natten som var. Somnade (antagligen av ren och skär utmattning) i soffan hos Fia i fredags... Jag som bara skulle kolla vem som åkte ur idol och sen sova i min säng och inte i en soffa. Vaknade inte förrän fyra på morgonen, så då stannade jag kvar där jag var... Min lilla katt undrade nog vart jag hade tagit vägen, hon brukar alltid kura ihop sig vid sidan av mig eller vid mina fötter. Mys.

Vet du, jag är till och med trött på hästarna! Tålamodet är lite kort nu...jag brukar ha ett enormt tålamod, men nu är det definitivt kortare än vanligt!

Jag är fruktansvärt trött just nu, men somna kan jag inte... det är därför jag ligger i soffan och bloggar. Men nu ska jag nog försöka igen...blir en lång dag imorgon tror jag. Men jag har sett till så att jag har att göra! Det är bra. Den dära Fia har sett till att jag har att göra på vardagarna också. Det är också bra... stalljobb, det tröttar ut! Det är lite tungrott, men jag har nåt att koncentrera mig på. Väldigt bra!

checking in to the psych ward...give me a straight jacket please.

Jag hänger inte riktigt med...

publicerat i Allmänt;
För en alldeles liten stund sen satt jag i ett kök på Orust med den dära Fian och Hs äldsta son F. Jag hade slutat tidigt på jobbet och jag tror att jag och Fia skulle ut på en ridtur. Solen sken och de första svenska jordgubbarna hade precis börjat säljas. Självklart hade jag med mig en låda. Precis när vi tre sitter där vid bordet och ska mumsa i oss jordgubbar med mjölk, säger vi nästan samtidigt "Nu är det sommar!"

Bara helt plötsligt sådär så är det höst! Vad hände liksom? Jag gillar ju hösten och har egentligen inte så mycket emot det där regnet, förutom när jag ska klafsa i leriga hagar då. Hösten är mysig. Det är ljus och filtar och böcker. Det är struktur i tillvaron, planering och det är skönt när man kommer in i sina vanor igen.

Just nu händer det massor med konstiga saker och jag vet inte alls hur det kommer att bli, men "som vanligt" lär det ju inte bli i alla fall! För första gången sen jag flyttade till Malmö för åtta år sen så har jag köpt ett regnställ. Det tror jag definitivt kommer att underlätta min höst. Jag lyckades även med konststycket att hitta en micro-fleecetröja från Haglöfs för 300kr (ord. pris 999kr) som kommer bli perfekt att ha under t ex regnstället eller under en väst. Snacka om fynd!

Just nu ligger jag dödstrött på sängen och somnar nog ganska snart. Katten springer omkring och jagar lite spöken, sen kommer hon att sova jämte mig resten av natten (eller tills jag börjar röra mig för mycket, det tycker hon är rätt störande ;)).

Väckarklockan står på sju, imorgon ska jag morgonfodra de små hästarna och släppa ut dem. Efter det står sånt där som mockning av rasthagarna och höpackning på schemat. Lite plugg och annat pyssel ska jag nog hinna med också.

Men återigen undrar jag, vart tog tiden vägen? Jag är fortfarande kvar i juni... om jag ens kommit dit än! Förstår ni chocken att läsa om snökaos i nättidningarna och inte ha hunnit återhämta sig från de två föregående vintrarna än? Det är verkligen välförtjänt med en fin höst nu tycker jag!

Lerinpackning...

publicerat i Allmänt;
Man kan väl säga att insläppet av hästarna inte direkt gick som det var tänkt i kväll. Eller egentligen så var det bara den första ponnyn som ställde till det för mig. Jag har precis kommit ur duschen för ANDRA gången ikväll. Det hann bli lite mörkt när jag skulle ta in alla hästar, men det har inte vart nåt problem tidigare, men efter störtregn i natt så har hagarna blivit smått leriga, minst sagt. Första ponnyn (som är en supergo liten vallack) blev skrämd av nånting och precis när jag skulle haka fast grimskaftet så tvärvänder han och lyckas skvätta ner HELA mig med mysig lera.

Efter att ha sprungit i från det som hade skrämt honom så kom han tillbaka till mig och vi gick in och han fick sin kvällsmat. Han är i alla fall nöjd nu! Jag hade ju en bunt hästar till som skulle in, men det gick snabbt och smärtfritt (eller ja, jag har ett ilsket skavsår som inte gillar mina stövlar, men annars så!). En frieserhäst har flyttat in här och han är supergo och han var nog den lättaste att ta in av allihop, även om jag aldrig brukar ha några problem med resten av hästarna, så blev jag glatt överraskad över att han var så lätt när det var första gången jag tog in honom. Världens snyggaste häst är han också!

Men men...när jag väl fixat kvällsmat i alla boxar och fått in alla goa hästar, så meddelade jag Fia att hon är skyldig mig ett par glas vin efter min ofrivilliga lerinpackning, men hon tyckte mest jag såg rolig ut ;). Själv konstaterade jag att jag inte alls är så stabil som jag skulle vilja va... Det här borde va en kul historia och det kanske det är, om ett tag, men jag började lipa som en idiot när jag väl kom in... Stabil är väl inte mitt mellannamn just nu kanske. Nä, trött och lite nere nu... (och ja, jag känner mig en aning löjlig, men det skiter jag i nu).

Och så bröt jag av en nagel också!