Prinsessor och predikanter

publicerat i Med näsan i en bok;
Jag har precis upptäckt Camilla Läckberg och hennes helt fantastiska böcker! Hittills har jag läst de två första, Isprinsessan och Predikanten, och jag är väldigt imponerad. Sakna men säkert byggs intrigen upp och slår ut i en brakande final. Allt annat som tar tid från sträckläsning av böckerna är irriterande. Hon skriver på ett, för mig, nytt sätt och det är väldigt...eggande, i brist på annat ord.

Jag har haft hennes tre första böcker hemma i bokhyllan i säkert över ett år...snarare närmare två och inte förrän nu har jag tagit mig tid till att börja läsa dem. I kväll ska jag börja läsa Stenhuggaren, så stör mig inte i taxin!

Jag har hittat en ny favoritförfattare och Camilla Läckberg har fått ett nytt fan. Har du inte ännu läst hennes böcker så är ett tips att du börjar idag.

Länk till hennes blogg finns bland länklistan till höger.Vad tycker du om hennes böcker?

Feel-good-movies

publicerat i Fyrkantiga ögon;
En igår och en idag. Feel-good-movies alltså.

Efter att jag lämnat av N hemma hos henne blev jag jäkligt skakis. Det var skönt att hon kunde distrahera mig från Partille till Borås, men sen tog tankarna fart när jag blev ensam. Bror och hans tjej och deras två kompisar krashade igår, i Vartofta av alla ställen. Han som körde väjde för ett rådjur i en kurva med resultatet att bilen voltade, enligt polisen, 14 varv på 500 m. Annso slutade räkna efter 6 varv. Bilen är skrot, men alla klarade sig väldigt bra, med hjälp av lite tur och bilbälten.

Bilbälten är en väldigt billig livförsäkring.
Kom ihåg det!


Jag fick tag på mamma i Cypern och sen ringde jag bror, men kunde inte riktigt slappna av innan de kom hem i natt...typ klockan 3.


Jag var ju tvungen att fördriva tiden på nåt sätt, så det blev lite Gilmore Girls och sen en film. Jag köpte The Holiday igår på Statoil. Den var faktiskt lika bra som jag hade förväntat mig, så jag blev jätteglad. Det är ju annars väldigt lätt att skruva upp en film och tro att den ska vara jättebra, men sen så blir man så besvken. Inte den här gången dock, väldigt kul. Helt rätt skådespelare också. Jag tror att det är första gången jag ser Jude Law i en film faktiskt. Kate Winslet var helt fantastisk, Cameron Diaz var, som alltid, väldigt bra. Det var dessutom superkul att se Jack Black i en mer seriös roll än de han har haft hittills. Han passade perfeft för rollen. Helt enkelt så var det en kanonfilm, en rom-kom-klassiker om du frågar mig.

188328-19

Filmen jag såg idag var, som du antagligen räknat ut (om du inte är jäkligt trög då), Elizabethtown, även det en go film. Den hade jag också velat se på bio, men det blev aldrig så. Alla i filmen var riktigt bra, men min favorit var faktiskt Susan Sarandon. Med henne i en film, så kan det inte bli fel, ta till exempel Thelma & Louise (för ni har väl sett den?). Hon skulle inte ha varit med från början, inte Geena Davis heller för den delen, men det blev så bra.

Filmen var inte alls vad jag hade förväntat mig, men på ett bra sätt. Dessutom var musiken jättebra! Det är ganska ovanligt, tycker jag, att ett helt soundtrack är så bra. Ofta är det ju bara ett par låtar som man gillar, men jag tror att jag gillade alltihop! Riktigt kul!

En film till i kväll kanske?

Huslig...

publicerat i Allmänt;
...eller bara sånt som man gör?

I dag har jag både städat (ja, det är sant) och köpt nya blommor och krukor (se inte så förvånad ut!).
Titta jag har bildbevis:

 

Jag gillar mina nya blommor!

Hmm...undrar hur länge det tar innan jag kommer att ta livet av dessa? Min historia med blommor är inte så trevlig. Jag har till och med tagit död på kaktusar, du vet sånna där små kaktusar i mini-krukor. Japp, de dog i min ägo.

Fast en blomma har lyckats överleva, nämligen den jag fick utav mamma när jag flyttade. Den överlever hur illa jag än behandlar den, fast det senaste har jag varit ganska snäll, jag har ju kommit ihåg att vattna den och gett den lite blomnäring också. Växer en massa gör hon också, för det är en hon, en väldigt butchig hon. Här är hon tillsammans med sin nya kompis:


(Och ja, det är mitt skrivbord till höger. Det kallas organiserat kaos.)

Det var kul att köpa blommor, trots att jag har en väldigt specifik smak. Det finns väldigt få blommor jag kan tänka mig att ha och jag vet precis när jag ser dem. Den domen kommer jäkligt snabbt.

Jag köpte en ny bordslampa idag också, den ger sån där trevlig mysbelysning.