Flashback

publicerat i Allmänt;

Once again I was back to the day when everything fell apart.
My whole world.
And I felt just as sick.
Devastated.

My pillow was all wet.
I didn't sleep all night.

I think I'm stuck.

Odin <3

publicerat i Allmänt;
Det finns en liten (han skulle döda mig om han visste att jag skrev "liten") grabb som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Han är sju och ett halv år, studsar upp klockan 6 varje morgon och är som en solstråle hela dagen. Ja, så länge som man ger honom mat i tid så ;). Annars brakar helvetet lös!

Vi spelar fotboll ihop, bakar sockerkakor, spelar bakugam (eller va 17 det nu heter!), kollar på SvampBob, upptäcker konstiga träd i skogen eller så bara myser vi. Tänk dig en liten skit som kommer och sätter sig i ens knä för att han kan eller som tycker det är dööötråkigt när jag och mamma ligger i sängen och kollar på tv och då helt sonika hoppar upp i sängen och tar mina glasögon.

Den lille skiten delade jag hus med större delen av förra året och ibland saknar jag honom galet mycket, trots att han är en busunge av stora mått ;). Dessutom blir jag lika fascinerad varje gång han säger nåt som får mig helt mållös, och det är ofta!

Ikväll ringde godingens mamma och sa att han hade frågat efter mig. Sötnosen!


Min lilla extrafamilj! <3

13 frågor om läsvanor

publicerat i Med näsan i en bok;
Från blogg.se startsida hittade jag till en kul lista med frågor om läsvanor och jag blev genast sugen på att svara och göra ett eget blogginlägg, så här kommer det!Som läsare är jag: Oftast sträckläsare. Hittar jag en bok som jag verkligen gillar tar det inte många timmar innan den är slut. Jag testar gärna nya författare, vilket betyder att jag har gått på en och annan nit ibland, men inte allt för sällan hittar jag en ny favoritförfattare och blir helt besatt av dennes böcker ett tag framöver. Jag läser även myclet bokrecensioner och ett tag hade jag en lista på böcker som jag ville läsa. Det ska jag nog skaffa mig igen!

Som bloggare är jag: Sporadisk. Ibland kan jag blogga jättemycket på kort tid och ibland går det väldigt lång tid mellan inläggen. Tur att jag har mina trogna bloggläsare ;). Ibland vill jag bara skriva av mig lite och ibland har jag nåt jag vill berätta eller tipsa om. Fast ibland orkar jag bara inte. Ibland vill jag verkligen blogga, men har inget att skriva om...

Senast lästa bok: Stella & Sebastian av Jenny Leeb. Bra, men inte lika bra som På grund av Leon, som kom ut senare.

Senast påbörjade bok: Tre sekunder av Roslund & Hellström. Egentligen vet jag inte om jag tycker att deras böcker är så där vansinnigt bra, men jag tror att det är viktiga böcker att läsa -speciellt Flickan under gatan och Box 21.

Senast köpta bok/böcker: Ja, det var faktiskt Tre sekunder.

Favoritdeckarförfattare: Just nu älskar jag böckerna från tre svenska deckarförfattare; Camilla Läckberg, Mons Kallentoft och Viveca Sten. Harlan Coben är en annan fantastisk deckarförfattare.

Jag läser allt av:
Ovannämnda författare, förutom Harlan Coben. Sen älskar jag även Marian Keyes böcker och har hittat nya favoriter i Sophie Kinsella och Dorothy Koomson. Tidigare ahr jag även följt Nora Roberts slaviskt och även om det oftast känns som att läsa samma bok, bara med andra namn på karaktärerna, så gillar jag fortfarande att fördriva tiden med hennes böcker. Barbara Wood var en annan stor favoritförfattare förut, men som jag tappat lite kontakt med. Tror minsann att det är dags att se om hon har kommit ut med några nya böcker de senaste åren.

Jag läser helst inte (genre/författare): Science fiction eller fantasy.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Kost och hälsa, historia och numera även hästböcker.

Förutom svenska läser jag gärna: Böcker på engelska, om det är originalspråket, annars väljer jag svenska.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Jag har ingen måste-läsa-bok nu, så jag fortsätter med Tre sekunder.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Just Kids av Patti Smith. Kopierar den rakt av från Madaboutzooey. Jag vet inte så mycket om Patti Smith, mer än att musiken är underbar och så är jag lite fascinerad av henne, dessutom verkar den här självbiografin vara underbar.

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Oj, det var längesen jag var på ett antikvariat... Oftast brukar jag leta efter böcker av redan, för mig, kända författare. Eller så spanar jag runt lite och kommer hem med ett gäng böcker i vitt skilda genrer.

Jag älskar böcker och jag saknar mina böcker som för tillfället ligger nerpackade.


Min och Fias underbara vägg! *drömmer mig tillbaka*