Skön promenad

publicerat i Projekt Hälsa;
Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, lax med ris. Ska bli kanongott! Jag kom hem för ungefär en timme sen, efter en lång och skön promenad med Maria. Det är verkligen perfekt promenadväder idag. Vi var ute på Rya Åsar i Borås och gick väl i ungefär en timme och trekvart. Hade jag gått själv hade det bara blivit den vanliga halvtimmen här hemma, så det var kul att komma ut lite längre på en tjötpromenad. Backigt var det också, men vi kom fram till att man får snygga rumpor av det, så vi gick och gick och gick och tillslut så tog backarna slut.

Promenaden gjorde mig även på bättre humör, så jag är lite mer taggad för att jobba i natt. Jag hoppas bara att jag slipper riktigt otrevliga kunder. Men det är ju inte särskilt ofta man får kunder som man slänger ut, det händer nästan aldrig faktiskt.

Solen skiner, jag ska strax äta god middag och jag känner mig riktigt nöjd över den långa promenaden (även om man fick reda på att kondisen inte riktigt är som den ska) och jag är leeeedig imorgon!

Sur och fet bitterfitta

publicerat i Allmänt;
Det är jag det.

I alla fall om man ska tro de kunder jag hämtade för ett par timmar sen. Sen är jag även en surmutta och tråkigaste människan på världen med mens dagligen. Vill du veta varför?

Jo, de fick inte ha med sig öl in i min buss. De lämnade efter många om och men ölen utanför, men fortsatte att gapa och skälla i tio minuter efter det, sen slängde jag ut dem. Jag var lugn till en början, sen brast det, sen lugnade jag ner mig, sen brast det igen och då åkte de ut. Innan jag var framme ringde jag till dem och sa att jag strax var framme, så drick sista ölen nu, ÄR NI SNÄLLA. Dessutom var de inte särskilt fulla, utan bara allmänt otrevliga visade det sig. Det är inte direkt första gången jag har öl-diskussionen med kunder och det kan vara lite gnäll precis i början, sen är det frid och fröjd och man har hur trevligt som helst hela resan. Jag vägrar städa ur bilen efter varje kund som har öl med sig...och det är fler än vad ni kanske tror. Jag dricker inte öl i ditt kontor och du gör det inte i mitt.

Jag brukar inta skriva blogginlägg om mina taxikunder, men fy fan vad jag var förbannad! Nu är det okej och jag har avreagerat mig på två kollegor (tack för det!) och snackat en ganska lång stund med en tjej i växeln och jag har dessutom haft trevliga kunder efter idioterna, väldigt trevliga faktiskt. Det var skönt.

Dessutom är det väldigt skönt att känna att det som de sa rann av direkt, för jag vet vem jag är (för det mesta i alla fall). Nu har jag ju dessutom skrivit av mig, så nu känns det ännu bättre. Så nästa gång ni åker taxi, var lite extra snäll mot chauffören.

Ett sista tack till BasketBruden (min jobbarpolare) som precis sa att jag är helt störd. Det är jag, men du gillar mig ändå.

Projekt Hälsa v. 33 och 34

publicerat i Projekt Hälsa;
Nu är det dags att komma igång med att uppdatera PH-blogg-delen minst en gång i veckan, som jag gjorde förut. Nu blir det för två veckor, men jag ska försöka uppdatera varje vecka. Ja, ni lär väl märka hur det går med det.

Vecka 33 var en riktigt bra vecka, med fyra promenader och ganska bra koll på vad jag stoppade i mig. det blev i alla fall inget godis, men ett par vändor på McDonalds när jag jobbade. Det var väl inte det bästa, men jag drack ingen cola till, utan kolsyrat vatten.

Vecka 34 började med att jag var sjuk...magsjuk, gööörspännande... Två dagar jobb och två (ja, i alla fall en) missad promenad. Fasen vad sur jag har varit över det. Men det blev i alla fall två halvtimmespromenader, onsdag och lördag. Det kändes bra. Kosten har även den varit bättre v. 34. Jag var och storhandlade i torsdags och har laddat upp med bland annat frukt och knäckebröd. Jag har ätit hemma när jag har jobbat och det blir ju både nyttigare och mer ekonomiskt.

Vågen är glad den också! Jag väger idag 87,6kg och det är 11,3kg mindre än när TaxiLisa slängde ut mig på Kransmossen för ganska precis ett år sen. Sen dess har det gått både upp och ner och stått still på vågen lite då och då, men det går neråt och det är det som är viktigt. Nånstans här på skrivbordet ligger det även en lapp med mina centimerer runt midjan de senaste veckorna, men den hittar jag inte just nu. Jag kan däremot berätta att även måttbandet är glad.Idag är det måndag och jag är ledig och detta är min lördag, så idag har jag köpt en brownie, en cola och en 100g marabou. Jag har öppnat colan, ätit halva brownien, men nu vill jag inte ha nåt mer, så det får stå tills jag blir sugen igen idag. Blir jag inte det så ska det slängas, för imorgon är det jobbdag och då är det inte lördag mer.I höst har jag tänkt att jag ska skaffa mig det där gymprogrammet som jag tjatade så mycket om i våras. Nu har jag förutom det vanliga som motiverar även motivationen att jag kör rullstolsbuss nu för tiden. Det innebär stundtals mer slit. Tunga rullstolar, bårar och konstiga arbetsställningar när man spänner fast dessa. Styrketräning är ju då en ganska bra idé. Sen har jag lite planer på att skaffa mig ett klippkort till badhuset. Simträning är ju något fantastiskt bra, skonsamt och man känner sig aldrig svettig. Positivt. Nån som vill hänga med?Nu ska jag fortsätta njuta av min lördag!