Projek Hälsa

publicerat i Projekt Hälsa;
En summering av veckan som gått;

  • 1 BodyPump-pass
  • 1 Box-pass
  • 1 ridlektion
  • 1 promenad (50 min)
När jag summerar det så, så blev jag faktistk väldigt nöjd över mig själv! Det enda som fortfarande är surt är att jag missade ett BP-pass, men det tänker jag ta igen i veckan som kommer. Men jag ska ta det lite försiktigt med magmusklerna. Man kan väl konstater att de var lite överansträngda kanske. De är ju inte längre vana vid att jobba så hårt, men det tänker jag ändra på!
project six pack ;-) hahaha

Jag har för övrigt börjat räkna kalorier bara för att få koll på hur mycket jag egentligen äter. Efter några dagar kan jag konstatera att jag ligger på lika mycket in som ut, vilket betyder att jag varken går uppåt eller neråt. Och eftersom jag vill gå neråt, så är ju detta inte så bra, så det jobbar jag på att ändra just nu. Jag har fortfarande problem med det där jävla godiset.
I've got a baaad sweet tooth...or should I say chocolate tooth?

Men godisintaget har minskat, men nu är målet att sluta äta på veckorna. Det ska jag klara!Nästa veckas träning:

  • 2 BP-pass
  • 1 Box-pass
  • 1 ridlektion
  • 1 promenad

Jag älskar att rida!

publicerat i Projekt Hälsa;
Igår hade jag min andra lektion och det är underbart kul! Igår lärde jag mig att "rida lätt", som jag antar att allt hästfolk förstår vad det är. Ni andra kan ju alltid googla det, för jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Man gör squats uppe på en hästrygg i takt med hästen ungefär. Förstår ni då? Var det en förklaring över huvudtaget egentligen? Men tja, det var ungefär det jag gjorde. Jag växlade mellan skritt och trav och senare mellan trav och rida lätt. Stunden i stallet och den knappa timmen i ridhuset gick otroligt fort! Helt galet fort!

Tonja, hästen som jag rider på just nu, har lite temperament innan man får på henne tränset och sadeln. Det tog en stund innan jag kunde kratsa hovarna, hon var tvungen att sparka av sig lite surhet först, men sen var det inga som helst problem...eller ja, hon fick sig ett par smällar av mig, sen lugnade hon ner sig.

Min stackars magmuskel, kändes lite bättre igår kväll och det var inga problem att rida. Jag upptäckte tidigare igår att plötsliga, häftiga rörelser inte är bra, annars är det mesta lugnt. Det känns att jag har ont, nu också, men inte mer. Det går snart över. Fick dessutom reda på att det är helt okej att träna, men att jag ska luta vid skarp smärta. Träna med lite försiktigthet, med andra ord.
i'll have a sexy six pack soon ;-)

Jag hade tur och kunde boka in nästa lektion på fredag redan, bara en veckas väntan den här gången. Skönt. Efter varje lektion så är jag så glad, det är helt galet vad roligt det är. Helt underbart! Jag är så glad att jag bestämde mig för att våga börja på ridskola. Det ångrar jag verkligen inte.
Kul, kul, kul!!!Tonja -152cm
(lite skillnad mot Blues, 174 och Sanden som jag tror är strax över 170 nu också)

En rak höger

publicerat i Projekt Hälsa;
Nu har jag nästan precis kommit hem från ett till träningspass. Idag var det Box på schemat. Det är verkligen jättekul! Andra passet idag och i tredje övningen, på första armhävningen spräckte det till i magen så att jag inte visste vart jag skulle ta vägen...jag tror att jag sträckte en magmuskel. Inte samma som förra gången, på andra sidan nu. Enda skillnaden är att det gör mycket ondare idag.

Anyway... Jag körde klart passet, men det var lite surt att inte kunna köra fullt ut, eftersom det gjorde för ont :(. Fast jag kunde fortfarande slå. Det var bara burpies (upphopp) och magövningar (nähä?!) som gjorde ont. Det andra kunde jag göra, menn jag kände att det gjorde ont hela tiden. Det gör det nu också, och nu ligger jag nästan ner.

Idag var de fler på passet och det var kul, eftersom det bara var ett par och jag med tränaren förra gången. Det funkade det också, det va kanon att köra med tränaren, men fick en riktig kanonpartner idag också!

Bokat för nästa vecka också :). Och imorgon är det Body Pump och på fredag ridning. Skönt att ha lite att göra ;). Men jag ska va försiktig imorgon, för rida ska jag absolut göra på fredag, det finns inte en chans till att jag missar det!

Hoppas ni inte försvinner där ute i snön!

Kram på er