Oj då!

publicerat i Projekt Hälsa;
Jag kom i säng lite efter sju i morse efter en väldigt seg natt på jobbet och eftersom jag inte skulle jobba i kväll, så gick jag upp redan före ett. Klockan ringde vid kvart över tolv...sen låg jag och drog mig och helst av allt ville jag somna om, men se det gick inte. Eller, det hade väl gått egentligen, men då hade jag nog inte haft en lika bra dag som jag har haft idag.

Efter en pratstund med TaxiLisa käkade jag frukost och sen så bar det i väg på en promenad! Jag hade bara tänkt gå en halvtimme, för jag kände mig seg och ville väl helst ligga i soffan hela dagen. Efter en stund ute i vårsolen så var planerna ändrade och jag gick en runda på en timme...eller 59 min och 57 s. För de tre sekunderna är ju kanonviktiga...?

Det var jätteskönt att komma hem och vara svettig och törstig. En dusch och efter det en sväng till affären där det inhandlades rökt lax, en massa frukt, lite annat smått o gott och så lite lösgodis, som jag har varit sugen på hela veckan, fast nu är jag inte så intresserad av det där godiset, det står fortfarande där jag ställde det när jag kom hem. Jag köpte även en halvliter cola och den står så fint i kylskåpet så. Ja...senare under kvällen kommer det väl att förbrukas, men jag gillar att jag inte känner det där enorma godissuget längre.

Efter att jag handlat, lagat mat, diskat och hunnit kolla på ett avsnitt av Alias, så har jag också bakat två sockerkakor. En banan och en choklad med apelsinsaft i. Jag vet inte alls hur den sista blir, helt och hållet improviserat, men man måste ju prova! Chokladen är redan klar, men banankakan har några minuter kvar.

Så, en sak bara; Oj då, vilken energi man kan få en en promenad i vårsolen!Igår var jag på kusinbarnet Jonathans ettårskalas. Det var skoj att träffa delar av släkten igen!

Här är huvudpersonen, som struntade fullkomligt i att man borde ha både assiett och en sked när man ska äta tårta. Han struntade också högaktningsfullt att han hade besök och somnade i stället vid bordet hos pappa. Ja, de säger ju att man ska vila efter att man har ätit. Han har tagit fasta på det!svenne och jonathan

jonathan och tårtan

PH v. 10

publicerat i Projekt Hälsa;
Den här veckan var fylld av jobb, sju dagar i sträck. Jag gillar att jobba mycket, men nu ska det bli riktigt skönt att vara ledig i två dagar.

Det har inte blivit så mycket träning den här veckan, förutom ett galet påhitt av TaxiLisa igår. Vi gick 12km i, ja kanske inte ösregn, men det regnade hela tiden. Helt dyngsura var vi när vi kom hem! I dag känner jag mig som vanligt igen, men jag var riktigt, riktigt trött igår kväll. Tur att jag bara skulle jobba till kl ett, fast det kändes som en evighet det med.

Anyway. Vågen är fortfarande glad. Den visar på minus 0,8kg den här veckan. Superkanon! 91,4kg nu. Det går neråt sakta, men säkert. Efter fem veckor så har jag gått ner 2,3 kg, vilket är ett snitt på 0,46kg i veckan. Alldeles lagom faktiskt. Jag är nöjd.

Jag äter bättre nu också. Frukost består nästan alltid av en eller två knäckemackor och kanske lite fil och flingor. Det är sällan jag åker till McDonalds längre, jag dricker nästan aldrig läsk och jag äter näst intill aldrig godis på jobbet...eller hemma för den delen. Jag var på McDonalds igår, köpte en QP, inte nån höjdare. Det brukade vara en av mina favoritburgare förut. Den tiden då jag for dit nästan varje dag i veckan känns extremt avlägsen nu. Very nice!

I tisdags köpte jag KitKats och tyckte det var gott, men det har inte varit svårt att låta bli godis de andra dagarna. Väldigt positivt!

PH uppdatering

publicerat i Projekt Hälsa;
Det var ju ett tag sen jag updaterade hur det går för mig, så här kommer en liten snabbuppdatering, medan jag väntar på att badkaret ska fyllas med vatten och doftande skum.

De senaste tre veckorna har vågen visat mest upp, jag har inga exakta siffror på hur mycket upp det har varit, men lite drygt ett kilo kanske. I dag var vägningen mycket trevligare, vågen visade nämligen på minus 0,3kg från vad det var sist jag vägde mig för bloggen. Nästan nere på 92 blankt nu, bara två hekto kvar! Det var längesen vågen stod så lågt...vilket egentligen inte är lågt, utan väldigt mycket till min längd (163,5 cm), men det går i alla fall åt rätt håll!

Jag och TaxiLisa har utmanat alla våra kollegor till Linné Marathon Walk, som går av stapeln den 10e maj. Ganska snart, men vi satsar hårt och tycker att detta ska bli riktigt kul! Nån mer som vill hänga på?

För övrigt så äter jag alltid frukost nu. Det kanske är nåt som ni andra alltid har tagit för givet att man ska göra, men för mig så har det inte alltid varit så. Väldigt positivt med andra ord.Elisabeth
Här har vi TaxiLisa i den sedvanliga gula "nu är det promenaddags-jacka"


Jag kom ganska precis hem från en dag med TaxiLisa. Vi var ute och gick på Rya Åsar, 6km blev det idag. Efter det så var det serverad middag hemma hos henne, Lammköttet hade lagat supergod middag. Innan jag kom hem var jag och inhandlade lite förnödenheter, som till exempel ägg och knäckebröd...och självklart lite frukt!

Nu ska jag undvika att somna i badkaret!