Nytt garnbyte på gång! :)

publicerat i Pyssel å sånt;
Nu är det dags för ett garnbyte igen, denna gång i gruppen Virka Mera på facebook :). Här kommer mina svar på frågorna :)


*Vilken är din favoritfärg?
Det har alltid varit blått, men nu slåss även grönt om förstaplatsen. Rött, lila, svart, brunt...ja, jag gillar färg, men även dämpade nyanser.

*Vilken garnkvalité gillar du bäst?
Bomull, bomullsblandningar, lin, bambu och vissa akryler -t ex Mercan.

*Vilket garnmärke är din favorit?
Rowan (calmer), Mark&Kattens (Victoria, Venedig, Wedding m. fl.), Himalaya (Elvan, Mercan), Sirdar och antagligen allt från Sublime. Och sen måste jag ju tillägga att jag antagligen inte upptäckt alla favoriter än, listan kommer säkert fyllas på ju mer jag håller på ;). Men ren bomull kan aldrig bli fel!

*Har du någon favoritnål?
Ja, definitivt Addi Swing. Men jag gillar Boyes mindre nålar också. Gillar INTE plastnålar, men har aldrig testat trä/bambu-nålar :).

*Vad virkar du helst en skön fredagskväll?
Det beror på vad jag är sugen på att göra och vad för projekt jag håller på med. Det kan va allt från mormorsrutor till en sjal eller kanske en amigurumi. Linnen har jag nyss börjat med. Små blommor eller fjärilar för att ha som dekoration till andra projekt. Finns för mycket kul att välja bland ;)

*Vad är din favoritgrej att virka?
Just nu är det nog sjalar...trots att jag inte brukar använda det särskilt ofta ;). Annars stämmer förra frågans svar bra in här också... ;)

*Håller du på med nåt annat förutom virkningen på din fritid?
När det gäller kreativa saker så har jag precis börjat med scrapbooking och så lär jag mig att sy igen :). Annars så försöker jag komma igång med träningen igen. Jag älskar hästar, men har ingen häst att rida just nu...

*Finns det något sorts hantverk du önskar vilja göra nångång?
Betonggjutning verkar kul :)

*Prenumererar du på nån tidning?
Japp, just nu Amelia, ToppHälsa och FitnessMagazine :).

*Vilken är din favoritgenre på böcker?
Deckare och romaner :). Livsskildringar och mysterier :).

*Har du några andra intressen förutom skapandet?
Jadå. Hästar bland annat, men det intresset är vilande just nu tyvärr... Litteratur, historia, hälsa... Listan kan göras lång :)

*Har du något husdjur?
Ja...en liten kattjej som bor hos pappa tills jag hittar en egen lägenhet igen. Just nu har jag mormors två katter som sällskap. Ett syskonpar, en röd hane och en vit/svart hona :).

*Vad är ditt favoritsnack medan du virkar eller gör andra hantverk?
Lösgodis eller choklad, Bilar, KitKat eller annt gott, men jag försöker låta bli det nu och hittills har det gått bra :). En vecka utan godis nu! Jag takcar sällan nej till godis och äter när jag bjuds, men jag försöker att inte köpa så mycket själv nu.

*Har du någon favoritdryck?
Iste, cola, vanligt vatten eller kaffe.

*Har du någon allergi?
Nope :)

Scrapbooking

publicerat i Allmänt;
Jo, det är sant, jag har blivit biten av scrapbooking-bacillen! Jag har varit sugen på att testa lite länge och när Hjelten var i stan så passade vi på att träffas hemma hos hennes föräldrar en kväll :).

Ojoj...hon tillverkar kort och tjena va mycket prylar man behöver! Men så roligt det var!!! Jag måste skaffa mig lite basgrejer så att jag kan komma igång på riktigt :).

Ni som håller på, ge mig gärna lite tips :)

Pysseluppdatering!

publicerat i Pyssel å sånt;
Jo, men jag vet...jag är nog sveriges sämsta bloggare, men det är bara för att jag pysslar med så mycket annat. Det här blir ett bildinlägg, håll tillgodo :).


Mitt blivande syskrin, ska fixa till insidan bara :)


Köpte en bunt tyger, till hektopris, och börjar sakta (men säkert!) lära mig sy på masin igen.
Mittenbilden är på den där vägghängda fickförvaringen, som jag nämnt i nåt inlägg. Både den och prylkrukan, som är virkad med pålimmade bokstäver på, bor numera hos världens bästa Odin.Sjalar är kul att virka! Den första är virkad i Sublimes baby cashmere merino silk dk och bor hos min fina vän Fia. Den andra är en rektangulärsjal virkad i kärleksknutar och den är mormor ägare till nu. Den tredje är en helt vanlig ananassjal, som här ligger på blockning. Om nån är sugen på den så är det bara att hojta!Ibland är det allt kul med lite rutor också, eller hexagoner som allihop är här :). De första vet jag fortfarande inte vad de ska bli, men de var roliga att virka och så är det bra restgarnsätare! African flowers kallas de andra hexagonerna och de går superfort att virka! De första blev som synes en kudde och de svarta var tänkta att bli ett pocketfodral, men det blir nog en kudde det också. Pocketfoderalt får jag göra i nån annan modell :).Bland mormors gömmor hittade jag det här gamla mönstret på en hjärtegrytlapp. Det är skrivet utav mormors kusin Maria. Än har jag inte lyckats tyda det helt, men en dag när jag har mycket tålamod så gör jag nog det ;). Andra bilden är på min första virkade duk. Inte svårt alls. Just den här har jag stärkt och format på ett glas så den är numera en liten skål.En enkel bolero som mamma får modella. Det är i samma goa garn som Fias sjal, men i en annan blå färg. Supersnabb att göra, säg till om ni vill ha mönstret så länkar jag dit!


Den här katten får jag ibland besök av, min 8-åriga kusin :). Hon önskade sig en halsduk, "en sån som mamma fick". Den har jag inget kort på, men jag ska försöka fixa det. Hennes blev i lila med guldtråd, som hon kom på att hon ville ha. Hon blev väldigt nöjd i alla fall :)

Jag virkar även på ett linne och på en kollegas filt i mormorsrutor, men de projekten får ni inga bilder på för de blivande ägarna får inte veta hur det blir än ;).

Kram på er så länge! Nytt inlägg kommer inom kort :)