Frustrerad!

publicerat i Projekt Hälsa;
Just nu är jag jävligt frustrerad! Som jag tidigare har berättat så har vågen stått still på ganska precis 88kg de senaste veckorna, men nu börjar det ändras...ÅT FEL HÅLL!!!

Morgonen efter min första tur till simhallen vägde jag mig och fick då till min stora förvånging se att vågen stod på 86,1 kg. Kanonglad blev jag! Ett par dagar senare väger jag mig igen och åter står vågen på då lite drygt 88 kg. Idag när jag vägde mig så står vågjäveln på 89,4 kg. Hur spännande är det då? Aarghh!

Visst, jag vet att jag väger mig lite för ofta och det ska jag sluta med nu! Nu är det en gång i veckan som gäller och däremellan ska jag kämpa som bara den för att se förändringar ÅT RÄTT HÅLL.

Igår var jag ju och simmade i näst intill en timme och för en stund sen kom jag hem från en 40-minuterspromenad. Imorgon ska jag försöka komma iväg till badhuset innan klockan blir för mycket, dvs. innan kl 13. Gör jag inte det så är det en promenad som gäller. Nu är det stenhårt som gäller. Strax är det en kiwi som gäller, sen ska jag ner till affären och köpa lite grejer som jag missade när jag var och storhandlade. Funderar också på att baka eget bröd. Det är ju nyttigare, billigare och godare. Är det förresten nån som har nåt bra recept att dela med sig av?

Vill du veta en annan sak? I förrgår kväll var jag så vansinnigt sugen på choklad, så att jag kl. 2345 gjorde en kladdkaka. Bara sådär. Så syndat har jag gjort, det är jag jättemedveten om, men det trodde jag att jag simmade bort, så att jag åtminstone skulle vara på plus-minus-noll...men se där hade jag tydligen fel.

Nä, nu är det dags att rycka upp sig och börja kämpa dubbelt så mycket som förut.

Det blir många böcker...

publicerat i Med näsan i en bok;
Om man jobbar som jag gör och det är lite att göra och det dessutom inte finns så många roliga jobbarkompisar ute eller om jag är extremt osocial, så kan det bli väldigt mycket läst. De två senaste veckorna har jag läst tre böcker. en historisk roman, en deckare och en verklighetsbaserad bok.

Den sista shamanen av Barbara Wood är en mastig roman fylld med fakta om amerikas urinvånare. Jag fastnade inte alls på det sätt som jag trodde att jag skulle göra och texten på baksidan av boken var en aning missvisande. Jag säger inte att det var en dålig bok, tvärtom, men inte alls vad jag hade förväntat mig. För några år sedan var Barbara Wood en av mina favoritförfattare, men jag har inte läst nåt utav henne på säkert lika många år. Jag brukade sluka hennes böcker. Jag älskade Domina, Kvinnor i vitt, Gudarnas dotter och Regnbågsormens land med flera. Det kändes däremot som om den här boken saknade nåt. Eller så är det kanske min boksmak som har förändrats. Det var i alla fall en läsvärd bok.

Gömda av Liza Marklund behöver väl ingen vidare förklaring. Jag tror att de flesta kan historien om Maria Eriksson vid det här laget och de flesta har säkert redan läst alla böckerna., jag råkar bara vara lite sent ute. Det har mest att göra med att jag lästa Sprängaren för några år sedan och jag blev faktiskt lite bevisken. Det här var nåt helt annat. För det första är det ju en sann historia och för det andra så kändes det inte som om Liza Marklund hade skrivit boken. jag fastnade i alla fall och hade stora problem med att lägga ifrån mig boken när taxametern började tjuta och jag fick en körning. Nu måste jag läsa fortsättningsböckerna. Jag måste veta att allt blev bra tillslut.

Skendöd av Tess Gerritsen är faktiskt femte boken i en serie om polisen Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles, men det visste jag inte när jag köpte boken på City för några dagar sen, när jag hade tråkigt på jobbet. Det verkar itne som om de tidigare böckerna har kommit ut på svenska än och det är ju lite synd, för jag har nämligen fått en ny favoitförfattare. Den här boken var kanon och det tog inte många timmar att läsa klart den. Det är inte särskilt ofta nu för tiden som jag läser nåt utanför taxibilen, men den här boken kunde jag inte låta bli. Ett tips från mig till dig är att läsa boken nu. Allra helst vill jag läsa de första böckerna i den här serien nu, men jag får nog vänta ett tag tror jag...fast jag ska nog klicka mig in på en boksida och se om man kanske skulle ta och beställa den första. Det är nog en plan tror jag.

Vad har ni andra läst på sistone? Nåt som ni vill rekommendera till en bokoman som mig?

Andra simturen

publicerat i Projekt Hälsa;
Idag har jag varit och simmat igen, för andra gången. Kom till badhuset lite innan kl 14, lite för sent faktiskt. Framåt tre-tiden blev det väldigt mycket folk där, så det var inte lika lugnt som förra gången. Nästa gång ska jag vara där runt tolv-tiden, det är nog ganska lagom.

Det blev 50 längder idag, eller ska jag säga 52 minuter? Jag simmade riktigt jäkla långsamt idag...det märkte jag när jag blev omsimmad lite då och då, men jag simmade i alla fall längre tid än vad många andra gjorde. Det känns riktigt skönt att ha varit och simmat idag. Dessutom förbränner jag mer när jag simmar än när jag är ute och går, i alla fall om man ska tro på de olika testen på iForm. Det är i alla fall roligt att se på ett ungefär hur mycket det är man förbränner.

När jag kom hem så lagade jag mat och idag blev det lax med ärter, morötter och potatis. Riktigt gott! Och så har det blivit en kiwi också.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på...nån som har nåt förslag?