Grovt långpannebröd

publicerat i I skafferiet;
Sådär ja, nu är mitt bröd klart och jag tänkte bjuda er på receptet. Visst är jag snäll?

Grovt Långpannebröd

100g jäst
1l mjölk
4msk honung
2msk salt
1,5dl krossat linfrö
3/4 dl kruskakli
6dl rågsikt
4dl rågmjöl
12dl vetemjöl

  1. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Häll i lite av mjölken i jästen och rör runt så att jästen löses upp.
  2. Tillsätt resten av mjölken, salt, honung och torra ingredienser.
  3. Arbeta degen smidig, tills den släppen från bunkens kanter.
  4. Låt jäsa i 40 minuter. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  5. Arbeta in lite mera mjöj i degen under utbakningen. Tryck ut hela degen i en stor långpanna eller två lite mindre.
  6. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla degen med ägg och strö på senapsfrö.
  8. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Njut av ett gott frukostbröd!

 


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mådde:

de brödet bara måste jag göra

2:a kommentar, skriven , av Christin:

Dagen efter är det fortfarande saftigt :)

Kommentera inlägget här :