Smygstart på Projekt Hälsa 2009

publicerat i Projekt Hälsa;
I år kommer att bli bra. Det har i alla fall börjat bra. Projekt Hälsa alltså.

Jag kom aldrig riktigt igång igen efter i somras, men nu är det full fart framåt som gäller. Jag har nu blivit helt frisk från min otrevliga förkylning och jag jobbar galet mycket. Allt jobbande beror till stor del på att Chefen har krashat ryggen och jag jobbar alla hans pass som jag kan, vilket betyder att jag har kommit in i trevliga rutiner. Eller ja, jag har i alla fall fått lite dygnsrytm och jag äter ganska regelbundet och jag småäter inte. Inget godis på jobbet, inget godis hemma. Och så frukost.

Frukost är det viktigaste målet på dagen!

...det tål att upprepas...

FRUKOST ÄR DET VIKTIGASTE MÅLET PÅ DAGEN!

Frukosten gör att du håller ditt blodsocker på en jämnare nivå under dagen och på så sätt undviker du lättere att småäta. Jag läste i en hälsotidning (jag gillar sådana) att det inte ens behöver vara en stor och maffig frukost med ägg, flingor, macka osv, utan det räcker med att få i sig ett gals yoghurt eller en knäckemacka. Själv så röstar jag just nu på en knäckemacka. Det har det blivit den senaste tiden och det är faktiskt lätt att få i sig på morgonen. Till det har det även blivit lite blåbärssoppa, tyvärr för mycket socker i, men så länge jag äter frukost, så får det faktiskt vara nästan vad som helst nu. Fast de senaste dagarna har jag druckit grönt te med citronsmak eller vatten till.

I samma hälsotidning som jag nämnde tidigare hittade jag också flera recept som jag verkligen vill prova. Ska bara fixa så att jag har allt hemma bara. Just nu har jag enormt dålig fantasi när jag ska laga mat, så det blir bara "det gamla vanliga". Jag gjorde förresten ett storkok med vanlig soppa (rotfrukter och kött) för ett tag sen. Det ligger sex burkar med det i frysen. Perfekt, billig, nyttig snabbmat!

Träningen då? Jodå. Innan förkylningen var jag ute på några promenader i kylan. Skönt. Sen dess har jag faktiskt inte varit ute nåt. Om man då inte räknar med min power-walking jag gjorde igår i Göteborg. Jag fastnade i en bilkö (pga olycka på r40) och blev sen till första kurstillfället på kursen Medicin och Hälsa. Jag parkerade bilen i närheten av Korsvägen och sprang upp för en massa trappor till Humanisten, bara för att upptäcka att jag inte visste hur jag skulle komma från baksidan till framsidan. Så ner igen och så gick jag som snabbheten själv till en gångväg som jag kände till. Så upp för berget igen och när jag väl var framme, så flåsade jag som en idiot (som inte har haft vett att träna). Lite sen blev jag, men jag var där i alla fall.

Ja, bortsett från den lilla power-walkingen, så har det inte blivit så mycket träning. Ingen alls rättare sagt. Men promenader ska det bli och simturer likaså, för mitt klippkort har jag kvar och simma är skönt.

Nu ska jag faktiskt sova, för jag ska upp och jobba imorgon. Igen.