Gottigottgott

publicerat i I skafferiet;
Silviakaka med citronglasyr

Kaksmet
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten

Glasyr
100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula

Citronessens

Kokosflingor

 

  1. Vispa ägg och socker fluffigt (dvs. tills det är ett ljust skum)
  2. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vatten. Vispa till en jämn smet, inte för länge!
  3. Täck en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Stek i nedre delen av ugnen, 175 grader & 25 minuter
När kakan är klar och står och svalnar gör du glasyren.
Smält smöret och rör i sockret och vaniljsockret. Tillsätt ½-1 tsk citronessens och rör försiktigt i äggulan. Bred genast ut på den ljumna kakan och strö över kokos.

Nu har du en otroligt populär kaka som faller de flesta i smaken. En garanterad hit på kalaset. Kan med fördel ersätta tårtan.



Visst blev du dugen på att baka nu? ;)

Kommentera inlägget här :