Garnbyte!

publicerat i Pyssel å sånt;
Jag kanske har blivit lite för fast i det här med virkningen, men för tillfället så håller det mig sysselsatt, så jag fortsätter. Kul är det ju också :)

Jag har precis anmält mig till ett garnbyte i en grupp på facebook och en del i bytet är att svara på lite frågor och lägga upp på sin blogg. Så håll till godo!

Frågor

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? Är det något material du absolut inte tycker om?
Jag gillar bomull! Eller bomull/bambu. Jag gillar garner som är mjuka och goa, inte hel-ull eller hel-akryl, men gärna ull/akryl mixat med nåt annat :).

2.
Vilken eller vilka är dina favoritfärger? 
Svååår fråga när det kommer till garner, det mesta är ju liksom bra att ha då ;). Men blått och vitt går alltid hem hos mig. Rött och grått är också bra :). Vad mer? Grönt är också en favorit!

3.
Vad tycker du mest om att virka? 
Jag har i alla år näst intill bara virkat grytlappar, vilket har gjort att de flesta som känner mig har massor med grytlappar hemma ;). Men jag började mest för att det gick fort och att jag behövde nåt att göra framför tv:n istället för att äta ;). Men nu gillar jag att virka olika saker till folk och mig själv. Amigurumisar, mössor och leksaker. Just nu gillar jag att göra mormorsrutor! Mest för att jag aldrig gjort några tidigare tror jag. Vad det ska bli av dem vet jag inte än. Kuddfodral och pläd är idéer :).

4.
Har du något drömprojekt att göra som är garnrelaterat?
Jag har fått en beställning på en filt, vilket jag aldrig gjort, men det kommer bli kul och det blir ju en utmaning. Ikväll började jag på en vit pläd till mig själv, med ett mönster från VirkPia. Det är hennes lurviga pläd jag ska göra. Än så länge har jag gjort klart en ruta 2. Den blev stooor ;). Detta kommer att bli en utmaning, som får ta lite tid, men jag tror att pläden kommer att bli jättefin :)

5.
Vilken sorts virknålar tycker du bäst om/använder du helst?
Jag har bara använt metall och plast och de i metall är definitivt favoriter. Funderar dock på att köpa en ergonomisk för att testa :).

6.
Har du något hantverk du är sugen på, men ännu inte vågat/hunnit testa?
Jag har lite scrapbooking-grejer hemma, men har inte riktigt vågat/hunnit testa än...

7.
Vad tycker du om att unna dig själv? 
Allt frpn en ny bok/tidning till favoritchokladen (som varierar lite) eller lyxa till kvällsmackan med lite lax eller brie.

8.
Vad gillar du helst att dricka? Någon speciell favorit? 
Inte direkt...jag gillar vatten! Den senaste tiden har det blivit lite för mycket julmust... Annars så gillar jag iste :).

9.
Favoritgodis?
Choklad! Och bilar...
*junkie*

10.
Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom virkning?
Nope.

11.
Vilka slags böcker läser du helst?
Deckare! Eller böcker som t ex Marian Keyes skriver :). Läslus är jag också...

12.
Har du några allergier mot livsmedel?
Nope.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av En ohemlig hemlig virkare:

Mormorsrutor är jättekul, jag blev helt biten nu efter Anna-filten!

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

ja Mormorsrutor är ingen dum idé när man har en massa garn liggande ..... rutorna kan ligga och vänta tills dom blir tillräckligt många för att bli nått...kram från din hemlige vän

Kommentera inlägget här :